Ecobox minireningsverk

 ENKLARE, BILLIGARE BÄTTRE…

 

 

Ecobox Small minireningsverk

Ett riktigt bra minireningsverk ska rena ordentligt utan att krångla. Det är ett sådant vi utvecklat för dig. Ecobox Small är anpassat för ett hushåll och passar såväl i skärgården som på fastlandet oavsett om det är ett fritidsboende eller permanentboende. Och du behöver bara ett system till allt ditt avlopp, det tar både WC och Bad, Disk och Tvätt (BDT).

Verket är en hyllning till enkelheten och är ett näst intill underhållslöst föredöme. Den kalibrerar sig själv, binder fosfor och reducerar bakterierna med minst 99,999 %. Den enda aktiva ingrediens som måste tillföras är syre. Det tillförs via pumpen som är placerad utanför den våta miljön. Själva anläggningen bygger på självfall, vilket innebär att vattnet rinner fram av sin egen tyngd. Enkelt och effektivt.

Lätt att installera, enkel att sköta och lång livslängd

Ecobox Small är tillverkad av HD-polyeten (återvinningsbar termoplast). Materialet är hållbart och lättviktigt, för övrigt är det samma material som används i vattenledningar som grävs ner underjord.

Tack vare sin låga matchvikt är verken lätta att transportera, hantera och installera. Vidare har verket inga rörliga delar som kan utsättas för slitage – en garanti för hög driftsäkerhet och lång livslängd.

Ersätter markbädd, infiltration och trekammarbrunn

Glöm ålderdomliga reningstekniker som inte håller måttet på långa vägar. Det smidiga med Ecobox Small är att alla reningsstegen (mekanisk, biologisk, fosfor samt bakterierening) är integrerade i en och samma behållare.

Du behöver alltså ingen separat trekammarbrunn eller några efterpoleringsteg då allt sker i boxen. Inga kemikalier behövs heller, så du slipper oroa dig för dyra kemikaliepumpar som kan krångla. Efter reningsprocessen är vattenkvaliteten fullt jämförbar med badvattnet vid svenska insjöar.

Komplett lösning för ditt enskilda avlopp

Ecobox erbjuder med sina reningssteg en fullständig lösning för ditt avlopp!

Ecobox tillverkas för att klara arktiskt klimat i Övertorneå

Många kunder väljer våra minireningsverk för att de är tekniskt okomplicerade. Vi tror nämligen inte att någon har avlopp som sin största hobby. Därför har vi satsat på beprövad teknik som står pall för krävande nordiska förhållanden. Resultatet: Reningsverk som jobbar på i det tysta. Dag efter dag. År efter år.

Ladda ner produktblad PDF

 

 

 

eco-500

Ecobox

eco-500 gms

Ecobox small reningsprocess


Ecobox Small fakta

1 hushåll (5 personer)
Installation kräver grävare och elektriker
Tillverkad i återvinningsbar HD-polyeten

Överträffar Naturvårdsverkets reningskrav:
>90% BOD
>90% Fosfor
>50% Kväve

99,999% bakterierening (högt smittskydd)
Höjd: 1400mm (botten till kant) 550 mm kant till lock, förlängning med ytterligare 600 mm finns.
Diameter: 2300 mm
Tank: 300 kg
Fosforfilter: 500 kg
Anslutning: 230V
Effekt: 50 W
Energiförbrukning: 450 kWh/år
3-års tillverkningsgaranti
Kontakta oss för aktuell prisuppgift

 

 

 

 

 

Kontakta oss för mer information och prisuppgifter. Vi erbjuder reningsverk komplett med grävning och montage, eller om ni vill installera själv endast reningsverket. Vilken lösning ni än väljer så har ni alltid full support.